!
WBLFinals-Grasshoppers-Lions-Game2-mei2024
23 mei 2024

WBL Finals: Grasshoppers pakt 2-0 voorsprong

De finales in de Womens Basketball League (WBL) zijn in volle gang. Gisteren, op woensdag 22 mei, won Sportiff Grasshoppers overtuigend van TopKip Lions: 84-55. De favoriet uit Katwijk pakt daarmee een 2-0 voorsprong, in een serie die tot de 3 gaat.

Game 1 op zaterdag was nog spannend. Die ging met 66-60 naar Grasshoppers, in een wedstrijd waarin Lions-center Richelle van der Keijl (26 punten!) niet te stoppen was. Met de woorden 'het is een marathon, geen sprint' hield coach Axel Gouw van Grasshoppers zijn vrouwen kalm. Sportiff boog een achterstand geduldig om in een voorsprong. In het vierde kwart kwam Sportiff langszij en balde het de wedstrijd koeltjes uit. Liselot Kulk had 23 punten voor Grasshoppers, Lotte van Kruistum 21.

Blowout in Game 2

Het lijkt erop dat TopKip zijn kans op de 'upset' in game 1 liet liggen. In de tweede wedstrijd was van spanning namelijk geen sprake. Grasshoppers stond na Q1 al met 23-16 voor. Een enorm sterk derde kwart bracht de Katwijkse voorsprong vervolgens van +12 naar +25.

Zeven speelsters van Sportiff scoorden 7 of méér punten, aangevoerd door Lotte van Kruistum met 18. Bij TopKip scoorde Van der Keijl opnieuw het meest (17 pts) en ook captain Charlotte van Kleef (15 pts) scoorde aardig. TopKip had alleen veel meer turnovers dan Sportiff, schoot ook een lager percentage en nam (en maakte) minder driepunters dan Grasshoppers - wat het verlies grotendeels verklaart.