Binnenland_wint_final4
21 december 2019

4Consult/Binnenland wint Final Four na spannende finale

Door Luuk von Burg

De basketbalsters van 4Consult/Binnenland hebben de Final Four van de Women's Basketball League gewonnen. In Den Helder werd zaterdagavond in een spannende finale Sportiff Company Grasshoppers met 63-66 verslagen. Een sterke comeback van de Katwijkse ploeg bracht de overwinning nog even in gevaar, maar uiteindelijk hield de ploeg uit Barendrecht toch stand.

Vanaf minuut een werd de toon gezet. Marlou de Kleijn opende de score met een driepunter voor de vrouwen van Binnenland. Iris Govers, de captain van Grasshoppers antwoordde de aanval erna direct met haar eerste driepunter om de score weer gelijk te trekken.

Na een gelijk opgaand eerste kwart was het 4Consult/Binnenland dat in het tweede kwart het initiatief nam. Via driepunters van Chermensa van la Parra en Marlou de Kleijn wisten de Barendrechtse vrouwen een gaatje te slaan. Met een perfect uitgevoerde play besliste Lisa van den Adel voor Binnenland de ruststand op 22-34.

Na rust ging Binnenland verder met waar het gebleven was. De ploeg onder leiding van Joost van Rangelrooij was in deze fase een stuk feller en bouwde de voorsprong uit naar 28-47. Grasshoppers kwam terug in de wedstrijd na een goed uitgespeelde aanval die door Noor Driessen werd verzilverd met een driepunter. De score van Driessen bracht weer hoop aan Katwijkse zijde, die zich hierna terug vochten in de wedstrijd.

Toen Grasshoppers zich had terug geknokt tot 58-59 was het Marlou de Kleijn die haar team op sleeptouw nam. De Kleijn, die al de gehele wedstrijd de plaaggeest was geweest voor de Katwijkse formatie zou uiteindelijk topscorer worden met 27 punten. Met nog dertig seconden schoot Ilse Kuijt met een loepzuivere driepunter Grasshoppers terug naar een achterstand van 63-65. Maar een aanvallende rebound van De Kleijn, waardoor de Katwijkse vrouwen genoodzaakt waren een fout te maken, was de nekslag voor de Grasshoppers. Eindstand: 63-66.