!
DOzy_Grasshoppers_final4_Semi_layup
21 december 2019

Binnenland en Grasshoppers in finale van Final Four

Door Luuk von Burg

Het zijn de basketbalsters uit Katwijk en uit Barendrecht die zijn doorgedrongen tot de finale van de Final Four. Vrijdagavond rekende 4Consult/Binnenland af met Loon Lions. Sportiff Company Grasshoppers versloeg de thuisploeg Dozy BV Den Helder in een ware thriller. Om 19.00 uur gaat zaterdag de bal de lucht in, in sporthal Sportlaan in Den Helder.

De eerste halve finale van de Final Four werd gespeeld tussen de vrouwen van Binnenland en Loon Lions. Tot aan ver in het derde kwart kon geen van beide teams een gat slaan en de wedstrijd naar zich toetrekken. In het vierde kwart was het Eline Kasius die met meerdere scores op een voor rij 4Consult/Binnenland voor de beslissing zorgde. Zij zou uiteindelijk goed zijn voor 22 punten.

Driepunters Kuijt doen Den Helder de das om

Het verschil tussen de Sportiff Company Grasshoppers en Dozy BV Den Helder over de hele wedstrijd nooit groter geweest dan zeven punten. Het kwam er dan ook op aan wie zich in de slotfase het koelst wist te blijven. Aan de kant van Den Helder was Sarah Curran de aanjager, die de thuisploeg keer op keer in de wedstrijd hield.

Voor de Katwijkers speelde Ilse Kuijt een sleutelrol. Met maar liefst 30 punten (waaronder vijf driepunters) was ze belangrijk voor haar ploeg. Ook in de beslissende fase bleef ze ijskoud raak schieten van achter de driepuntslijn.

Gerelateerde artikelen