!
27 oktober 2019

Donar laat zich niet weer verrassen door Aris Leeuwarden

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball heeft de tweede plaats in de Dutch Basketball League overgenomen. De Rotterdammers hoefden zondag maar één kwart tegenstand dulden van Den Helder Suns. In het tweede kwart werd de basis gelegd voor de 91-74 overwinning van de ploeg van voormalig bondscoach Toon van Helfteren.

Dat Feyenoord nu tweede staat, is het gevolg van de topper tussen de twee koplopers die zondag werd gespeeld. De kraker in de DBL draaide uit op een 93-80 overwinning voor Landstede Hammers. Tegen het einde van de eerste helft moest Heroes Den Bosch de Zwollenaren laten gaan. Daarna hield Landstede de controle over de wedstrijd en dat resulteerde in een 93-80 zege voor de regerend kampioen.

Donar is in punten naast Heroes gekomen. Het gad zaterdag Aris Leeuwarden geen enkele kans om net als vorig jaar verrassend uit te pakken tegen de Groningers. Na nog geen twee minuten spelen stond Donar zaterdagavond in Leeuwarden al met 10-0 voor en was de wedstrijd feilelijk gespeeld. De teller stopte uiteindelijk bij 70-103