!
Basketbal close.jpg
20 december 2020

Er komt helaas geen bekerkampioen bij de mannen in 2020

De strijd om de Basketball Cup van 2020 bij de mannen gaat helaas definitief niet door. Het is de Nederlandse Basketball Bond samen met de betrokken finalisten, Donar en Aris Leeuwarden, niet gelukt om – mede als gevolg van alle coronamaatregelen en de tijdsdruk – een finale te organiseren voor de uiterste speeldatum die de bond zich als organiserende partij had gesteld. Het was de bedoeling om de strijd om de Basketball Cup te spelen voor de hervatting van de Dutch Basketball League half januari.

Sinds het begin van de bekerstrijd is het voor het eerst dat er geen bekerkampioen bij de mannen wordt gekroond. In 1997 is er ook geen finale gespeeld, maar toen werd Finish Profiles Amsterdam Astronauts zonder te spelen tot bekerwinnaar uitgeroepen. Tegenstander RZG Donar Groningen had op het moment van de finale z'n Amerikanen al naar huis gestuurd en zag toen geen heil meer in het spelen van de finale.

Dat er in 2020 geen bekerwinnaar komt bij de mannen, betreurt de NBB ten zeerste. Maar we gaan er alles aan doen om van de volgende editie weer een groot basketbalfeest te maken, als de dan nog geldende coronamaatregelen dat toelaten.

Iedereen die al een kaart voor de strijd om de Basketball Cup had gekocht, krijgt vanzelfsprekend zo snel mogelijk z’n geld terug.

Gerelateerde artikelen