!
2019_WBL_Grasshoppers_actie
15 december 2019

Grasshoppers als koploper naar Final Four in Den Helder

Door Ronald van Dam

Sportiff Company Grasshoppers gaat als koploper in de Women's Basketball League naar de Final Four. De regerend landskampioen beleefde dit seizoen een slow start, maar is inmiddels op stoom gekomen. Zaterdag won Grasshoppers op overtuigende wijze met 50-83 bij Lekdetec.nl.

Grasshoppers is door de sprong omhoog nu de tegenstander van Dozy BV Den Helder komende vrijdag 20 december in de halve finales van de Final Four, het toernooi dat traditioneel in het laatste weekeinde van december wordt gehouden als markering van de helft van het seizoen. De Katwijkse club neemt het als nummer één op tegen organisator Den Helder, dat zaterdag in de laatste speelronde voor de Final Four thuis in een thriller met 61-59 van nummer twee 4Consult/Binnenland won.

De andere halve finale van de Final Four gaat tussen Binnenland en Loon Lions. De Lions leden zaterdag een verrassende 61-54 nederlaag bij Jolly Jumpers, maar zijn als nummer drie op de ranglijst toch geplaatst voor de Final Four. Dat wist de ploeg van Thijs Volmer al voor de wedstrijd. Zelfs als Lekdetec.nl thuis van Grasshoppers had gewonnen en bij verlies van Loon Lions in punten gelijk was gekomen, zou het Final Four-ticket op basis van onderling voor de Lions zijn.

Onderin boekte nieuwkomer Utrecht Cangeroes de tweede overwinning in de WBL. Dat ging ten koste van Keyser Capital Martini Sparks. Het werd zaterdag in Utrecht 65-55.

De Final Four in sporthal Sportlaan begint vrijdag 20 december dus om 19.00 uur met de wedstrijd 4Consult/Binnenland - Loon Lions. Daarna is het om 21.00 uur de beurt aan Dozy BV Den Helder en Sportiff Company Grasshoppers. De finale is zaterdag 21 december om 19.00 uur.

Foto: Geert Bekker

Gerelateerde artikelen