!
Local Living Legends
25 november 2022

Hulde aan de Living Legends die al 75 jaar het Nederlandse basketball dragen

Een mooi moment donderdag tijdens de rust van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen de basketbalsters van Nederland en Tsjechië. In het kader van 75 jaar Nederlandse Basketball Bond werden vijftig 'Local Living Legends' in het zonnetje gezet.

Dat de NBB in 2022 het 75-jarig bestaan kan vieren heeft het mede te danken aan de inzet van vele vrijwilligers die zich met hart en ziel hebben ingezet voor onze sport of dat nog steeds doen. Alle Nederlandse basketbalverenigingen hebben de kans gekregen om hun eigen lokale vrijwilligers - of beter gezegd hun 'superhelden' - te nomineren als hun eigen Local Living Legend. Vijftig van hen waren in Tosportcentrum Almere te gast.

De Living Legends die het veld betraden hebben enorm veel bijgedragen aan het basketball in Nederland. Bij elkaar opgeteld is het gezelschap meer dan duizend jaar actief in de Nederlandse basketbalgemeenschap. Als oprichter van een vereniging, scheidsrechter, coaches, trainer, secretaris, voorzitter of in een andere functie met grote verdienste voor de sport. Reden voor Basketball Nederland om deze kanjers in het zonnetje te zetten.

Gerelateerde artikelen