!
LoyceBettonvil-WS-Guba-jul24
22 juli 2024

3x3 Vrouwen verliezen finale in Womens Series Guba – maar leiden wereldranglijst

Het gaat goed met de Nederlandse 3x3 Vrouwen. Afgelopen weekend speelden Noortje Driessen, Julia Jorritsma, Loyce Bettonvil en Kiki Fleuren een Womens Series stop in Guba, Azerbeidzjan. Het team kwam daarin tot de finale. Die verloren de vrouwen helaas, maar ze deden opnieuw goede zaken voor de wereldwijde ranking.

In die wereldwijde ranglijst staat Nederland op het moment namelijk eerste. Dat is goed nieuws voor de plaatsingskansen bij grote internationale toernooien en voor niemand is dat nieuws mooier dan voor Kiki Fleuren, die zich bijna een jaar geleden blesseerde, revalideerde en in Guba haar tweede Womens Series speelde.

Na de poulefase wonnen de vrouwen van de Filippijnen (19-17) en Düsseldorf (16-15). In die halve finale schoot Fleuren een serie prachtige tweepunters raak die cruciaal bleken. In de finale was Australië (net als in de poulefase) te sterk, maar het team kijkt terug op een prima toernooi. Noortje Driessen werd met 43 punten (opnieuw) topscorer van de WS stop.

Coach Maksim Kovacevic: “Het gaat goed met ons, ook al verloren we van Australië in de finale. We staan met een nieuw team dat nog niet samengespeeld heeft, dus het positief dat we zo groeiden in het toernooi. Daar zijn we tevreden mee.”

“Nog één stop, en daarna hoogst waarschijnlijk de finales. Dat we nu eerste staan in de stand is volgens mij nog niet gebeurd. Het is tijd voor de meiden om even vrij te zijn, want dat is sinds januari niet gebeurd.” Nadat het team er niet in slaagde zich te plaatsen voor de Spelen, bleven de vrouwen tóch knokken, aldus Maksim. “Ze hebben hun karakter en wil om te winnen laten zien. We kunnen heel blij zijn met hoe we dit seizoen spelen.”

Gerelateerde artikelen