!
EvanvdPlas-NedAz-jul24
18 juli 2024

Monsterzege op Azerbeidzjan loodst MU20 naar kwartfinale

De mannen onder 20 jaar staan in de kwartfinale van het EK in de B-Divisie. Na een monsterzege op Azerbeidzjan (109-60) winnen de Orange Lions hun poule, en treffen ze morgen Slowakije bij de laatste acht.

De wedstrijd tegen Azerbeidzjan begon traag. Nederland miste zijn eerste 9 schoten en na Q1 stond er een magere 11-6 voorsprong op het bord. Een explosie van 34 punten in het tweede kwart zette de toon voor de rest van de wedstrijd. De mannen knalden over de 100-punten grens in een game die nooit spannend werd.

Evan van der Plas (foto, via FIBA.basketball) eindigde met 20 punten als topscorer. Ook Tjall de Vaal (18 pts), Timothy George (17 pts), Matthijs Verhallen en Ryan van Eyck (beiden 10 pts) gingen in dubbele cijfers. Nederland knalde bijna de helft van z'n drietjes raak, na een 1/19 performance een dag eerder.

"Goeie overwinning, goeie bounce-back", aldus coach Peter van Noord. "In de kwartfinales nu Slowakije. Daar gaan we ons vandaag op voorbereiden." Een specifieke X-factor voor die game noemt hij (nog) niet, maar: "Dit is een onverwachte tegenstander. We zullen met een leeuwenhart moeten spelen om de laatste vier te bereiken."

De kwartfinale tegen Slowakije is morgen, vrijdag 19 juli, om 12.00 uur. Livestream vind je hier.