!
TjalldeVaal-NedSlo-jul24
19 juli 2024

Next! U20 voorbij Slowakije, op weg naar halve finale in Roemenië

De Nederlandse mannen onder 20 jaar zijn nog in de race om het Europees kampioenschap in de B-Divisie. In de kwartfinale won het team overtuigend van Slowakije (80-68) en dus mag de ploeg van coach Peter van Noord zich morgen melden bij de laatste vier.

Boxscore

De U20 probeert dan ook te gaan waar hun vrouwelijke leeftijdsgenoten hen voorgingen: naar winst van het EK en promotie naar de A-divisie.

Nederland toont zich op het EK een veelzijdig team. Offense komt van verschillende gasten: ook vandaag waren er vijf jongens met 10 of méér punten. Timothy George en Ryan van Eyck leidden de groep met 14, Joris Metz had er 13 en Evan van der Plas en Tjall de Vaal (foto) hadden er beiden 10. George voegde ook nog eens 16 monsterlijke rebounds aan z’n stats toe. Dat, en een effectieve 7/10 shooting, maakte hem MVP van de wedstrijd.

Coach Peter van Noord: "Een verdiende overwinning. Ik ben er trots op dat we 40 minuten lang geconcentreerd hebben gebasketbald."

Morgen wacht Oekraïne, een hele nieuwe uitdaging volgens de coach. "Dat is een fysieke, zware tegenstander. Uiteraard gaan nu alle pijlen op die wedstrijd. We wisten van tevoren: het zijn eigenlijk zeven finales die we aan moeten gaan om te kunnen promoveren. Morgen is de zesde in dat rijtje. We gaan ervoor."

Captain Tjall de Vaal: "We wisten dat we met big balls mentaliteit zouden moeten spelen. We begonnen stroef door wat slordigheidsfouten maar we wisten de knop op tijd om te zetten." De Vaal vindt dat het team dit resultaat verdiende. "Als je ziet hoe hard wij in de voorbereiding gewerkt hebben... Iedereen heeft een echte winnaarsmentaliteit in dit team en dat gaat ons helpen in de volgende wedstrijden. Die worden zeker niet gemakkelijk, maar we zijn er ready voor."

Morgen (zaterdag 20 juli) speelt Nederland de halve finale. Tijdstip nog niet bekend: volg Basketball Nederland op Instagram en check morgen de stories voor de livestream!

Gerelateerde artikelen