!
Basketball Nederland
19 juli 2023

Kom jij ons team versterken? Vacature 'Vertrouwenscontactpersoon' (vrijwilligersfunctie)

Iedereen verdient een veilige sportbeleving. Daar zet de NBB dan ook vol op in. Soms komt die veilige sportomgeving in gevaar, of lijkt hij dat te komen. Dan moet je als atleet of vrijwilliger ergens met je verhaal terecht kunnen. De Nederlandse Basketball Bond zoekt daarom naar meerdere Vertrouwenscontactpersonen (VCP).

Als VCP ben je een onafhankelijk contactpersoon die op het juiste moment een luisterend oor biedt en kan helpen bij mogelijke vervolgstappen.

Er is de afgelopen periode meer aandacht gekomen voor sociale veiligheid en seksuele intimidatie binnen de sport. De NBB vindt het daarom belangrijk meerdere Vertrouwenscontactpersonen te hebben die zulke zaken bespreekbaar kunnen maken.

Als VCP ben jij:

  • Integer, empathisch en toegankelijk. Je kunt goed luisteren en mensen voelen zich op hun gemak bij je.
  • Onafhankelijk. Je kunt met weerstand omgaan, kunt reflecteren en met vertrouwelijke kwesties omgaan.
  • Rolvast. Je kunt jezelf en de onderwerpen sociale veiligheid en seksuele intimidatie professioneel presenteren.
  • Stipt en correct. Je weet welke procedures bij een (dreigend) incident gevolgd moeten worden.

Dit is een functie op basis van een vrijwilligersovereenkomst, met een beloning conform de wettelijk vastgestelde vergoeding. Voor het uitvoeren van de functie wordt een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (OVG) gevraagd.

Meer weten? 

Bij vragen kun je contact opnemen met Raisa Paul (vcp@basketball.nl) of Juliet Fransen (juliet.fransen@basketball.nl). Voor de complete vacature tekst: klik hier.

Interesse? 

Stuur dan je CV en motivatiebrief vóór 15 augustus 2023 naar yvonne.baudo@basketball.nl.

De NBB gaat zorgvuldig om met de door jou verstrekte gegevens. Voor meer informatie verwijzen we je naar https://www.basketball.nl/privacy/.

Gerelateerde artikelen