!
Dennis en BEN
2 februari 2023

NBB en Basketball Experience NL intensiveren samenwerking in rolstoelbasketbal

De Nederlandse Basketball Bond en Basketball Experience NL (de stichting BEN) gaan hun samenwerking intensiveren. In 2022 deed de NBB in samenwerking met stichting BEN een rondvraag bij een aantal competitie spelende clubs op verschillende niveaus, om in kaart te brengen waar in het rolstoelbasketbal de uitdagingen liggen. Conclusie: er is meer aandacht en tijd nodig om het ledenaantal binnen het rolstoelbasketbal te stabiliseren en te laten groeien. Vanaf het seizoen 2023-2024 zal stichting BEN de competitieopdracht voor drie seizoenen op zich nemen, waarbij Dennis Bouwmeester de overstap zal maken van medewerker van de NBB naar fulltime medewerker bij de stichting BEN.

De stichting BEN is een organisatie die middels een samenwerkingsovereenkomst met de NBB sinds 2014 de voorbereiding naar EK’s, WK’s en Paralympische Spelen voor nationale rolstoelbasketbalteams uitvoert. Dit jaar organiseert BEN de Final 4 van de Europese Champions Cup en heeft het een belangrijke organisatorische rol in het EK dat van 9 t/m 19 augustus in Rotterdam wordt gehouden.

Onder de vlag van de NBB gaat de stichting BEN zich inzetten op verschillende vlakken, zoals de organisatie van de rolstoelbasketbalcompetitie, ledenwerving en verenigingsondersteuning. Dit seizoen keek BEN al over de schouders mee bij de BENE-competitie en werkte daarbij al intensief samen met Dennis Bouwmeester, maar ook met Basketball Vlaanderen, waarmee inmiddels lijntjes gelegd zijn om met elkaar te kijken naar de toekomst van rolstoelbasketbal.

Toine Klerks, directeur van de stichting BEN: "Ik denk dat we met de expertise van onze werknemers de rolstoelbasketbalcompetitie in Nederland naar een hoger plan kunnen tillen. Niet alleen qua kwaliteit en kwantiteit maar met name in beleving. Van sporters, coaches en fans. We hebben alleen te weinig technische kennis in huis om volledige competities te organiseren. Daarom is Dennis een onmisbare schakel, die naast projectleider competitie andere rollen gaat vervullen bij ons."

Vanaf 1 april zal Bouwmeester (op de grote foto tussen Klerks en BEN-voorzitter Wim Steen) via een afbouwperiode van drie maanden zijn rol binnen de stichting BEN gaan vervullen. Waarbij hij in april en mei al meteen op internationaal vlak aan de slag gaat met de organisatie van trainingsstage van het Australisch mannenteam op Papendal en de uitvoering van de Final 4 Champions Cup.

Rolstoelbasketbal

Algemeen Directeur Maarten Hoffer van de NBB ziet de samenwerking als een enorme kans voor het rolstoelbasketbal. "Stichting BEN is een belangrijke stakeholder voor de bond en zij kunnen vanuit hun expertise en opgebouwde netwerk helpen om het rolstoelbasketbal verder door te ontwikkelen. De NBB zet vol in op samenwerking om onze sport te laten groeien. Het is mooi dat binnen rolstoelbasketbal de kennis van Dennis kan worden ingezet en dat hij, na twintig jaar werkzaam te zijn geweest binnen de NBB, betrokken blijft binnen onze community . We wensen hem vanzelfsprekend heel veel succes en plezier toe in zijn nieuwe job en zullen zijn collegialiteit, stabiliteit en kennis van zaken zeker gaan missen."

De Nederlandse Basketball Bond en de stichting BEN zijn blij met de hernieuwde samenwerking voor de komende drie seizoenen. De intensivering moet ervoor zorgen dat rolstoelbasketbal groeit, jonge sporters met een beperking aansluiting vinden bij clubs en dat nationale teams (en aanwas) op niveau kunnen blijven.

Met de overstap van Dennis Bouwmeester naar BEN, maar ook vanwege het feit dat Antoine Pannen (Coördinator Verenigingsondersteuning) de NBB inmiddels heeft verlaten voor een nieuwe uitdaging in het onderwijs, worden binnenkort twee nieuwe vacatures uitgezet.

Gerelateerde artikelen