!
12 juli 2022

Orange Lions VU20 richten vizier op lijfsbehoud na kansloos verlies tegen 'Azzurri'

Door Ronald van Dam

De Orange Lions VU20 kunnen zich gaan richten op de strijd om negende t/m zestiende plaats bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie. De Nederlandse basketbalsters leden dinsdag in de 'Round of 16' een kansloze 76-36 nederlaag tegen Italië. Na het eerste kwart (13-2) was elk zicht op de kwartfinales al verdwenen.

Kwartstanden

13-2; 20-13; 17-10; 20-11

Game flow

Slechts twee punten scoorde Nederland in de eerste tien minuten, bij rust was het verschil al 18 punten (33-15) en na drie kwarten keek Nederland tegen een kansloze 50-25 achterstand aan. Italië nam in het vierde kwart geen gas terug en zette de Orange Lions met een 76-36 zege keihard op hun plek.

Stats don't lie

We maken het niet mooier dan het is. Nederland schoot slechts 19,1 procent (9 op 47), 1 op 13 driepunters, had maar 3 assists en leed 27 keer balverlies tegen de constante Italiaanse verdedigende druk. De 'Azzurri' scoorden 29 punten uit het Hollandse balverlies, knalden meer dan vijftig procent van hun driepunters raak (14 op 27) en de Italiaanse bank scoorde er met 42 punten lustig op los.

Topscorers

Italië: Caterina Cilli 13 punten, 10 rebounds en 2/4 driepunters; Giulia Natali 11 punten en 3/4 driepunters; Ilaria Panzera 10 punten en 9 rebounds.
Nederland: Muijd Huijbens 8 punten; Hennie van Schaik 8 punten; Lotte Toornstra 8 punten.

'Het toernooi begint voor ons nu opnieuw'

Bondscoach Aurélie Bonnan: "Het toernooi begint voor ons nu opnieuw. Doel is plek in de A-divisie te behouden. We hebben geen andere keuze dan winnen van een tegenstander die meer van ons niveau is."