!
Basketball Nederland.jpg
28 augustus 2020

Protocol voor hervatting van basketbalcompetities

Het basketbalseizoen 2020/2021 zal komend weekeinde van start gaan met de voorrondes van de Basketball Cup. We zijn blij dat we weer mogen beginnen, maar voelen daarbij net als velen van jullie direct de onzekerheid over hoe alles er precies aan toe zal gaan.

De afgelopen periode heeft de NBB de richtlijnen van het RIVM en de overheid gevolgd. De huidige richtlijnen laten toe dat de competitie kan beginnen, maar wel met restricties. Die restricties zijn te vinden in het Protocol Verantwoord Sporten, dat in samenwerking met NOC*NSF is opgesteld. Het betreft een 'levend' document, dat wordt aangepast als de situatie erom vraagt. Het protocol heeft afgelopen week een update gekregen, die is te vinden is op de coronapagina van de NBB.

Hoewel het Protocol Verantwoord Sporten handvatten biedt om trainingen en wedstrijden te spelen, hebben we gemerkt dat behoefte is aan een basketball specifiek protocol. De afgelopen periode heeft de NBB, samen met andere sportbonden, dan ook zo'n protocol opgesteld. Het resultaat vind je op de coronapagina van de NBB. Dit protocol omschrijft de richtlijnen waar verenigingen, scheidsrechters, toeschouwers en overige betrokkenen aan moeten voldoen bij het spelen van wedstrijden.

Ook dit document is levend. Dat wil zeggen dat het protocol zal worden aangepast, wanneer de situatie er om vraagt. We roepen verenigingen, scheidsrechters en iedereen die ermee te maken krijgt op, om hun ervaringen te delen en zaken waar verenigingen tegenaan lopen kenbaar te maken bij één van de competitiemedewerkers. Met deze input kunnen wij het protocol waar nodig aanpassen.

Gerelateerde artikelen