!
2021 Valencia Arnoud van Bochove.jpg
26 januari 2021

Scheidsrechter Arnoud van Bochove blikt terug op EuroCup-bubbel in Valencia

Door Ronald van Dam

Twee van onze internationale scheidsrechters kwamen vorige week in actie tijdens de groep fase van de FIBA EuroCup Women. Bert van Slooten en Arnoud van Bochove waren samen genomineerd voor groep H. De wedstrijden van deze groep werden afgewerkt in een bubbel in Valencia. Van Bochove doet op ons verzoek verslag.

"FIBA heeft fantastisch werk geleverd met het opzetten en uitvoeren van een strikt protocol om de spelers en officials zo veilig mogelijk hun job te laten doen", blikt Arnoud van Bochove terug op de bijzondere omstandigheden in Spanje. "Met als resultaat dat er in onze bubbel geen enkele COVID-19 besmetting is geconstateerd. Uiteraard was het een unieke ervaring en met oog op alle beperkingen die in alle landen zijn ingevoerd ook een ervaring met een dubbel gevoel en een groot verantwoordelijkheidsgevoel bij alle deelnemers. We moesten er met zijn allen voor zorgen dat het basketball de grote winnaar zou zijn in Valencia. Dat kon alleen door ons strikt aan de regels te houden. Dat betekende voor iedereen verplicht in het hotel blijven met als enige uitzondering de wedstrijd. Social time werd ingeperkt tot alleen de eetmomenten en we werden in zes dagen tijd drie keer getest."

De wedstrijden in groep H, bestaande uit 'gastheer' Valencia en de Belgische clubs Hainaut, Braine en Basket Hema, werden afgewerkt in de Fuente de San Louis, die normaal plaats biedt aan negenduizend toeschouwers. Van Bochove: "Nu was die imposante hal volledig leeg, iets waar we inmiddels helaas allemaal langzaam aan beginnen te wennen. Laten we voor iedereen hopen dat de tribunes snel weer op een veilige manier gevuld zijn. En dat alle fans weer kunnen genieten van hun favoriete club."

2021 Valencia EuroCup Arnoud van Bochove Van Slooten.jpg

Van de prachtige Spaanse stad Valencia hebben Van Slooten en Van Bochove niets kunnen kunnen zien. "Maar dat nemen we allemaal voor lief, want we wisten dat we in een uitzonderingspositie zaten, die het gelukkig mogelijk maakte om onze grote passie uit te oefenen."

Al met al kijkt Van Bochove terug op een succesvolle en leerzame week. "Elke wedstrijd werd door een video beoordelaar bekeken en geclipt. Deze clips werden na afloop van de wedstrijden met de crew gedeeld en besproken via een zoom meeting. Aan ons de taak om alle feedback te verwerken en in te passen in onze volgende wedstrijden."

Gerelateerde artikelen