!
21 september 2019

Sportiff Company Grasshoppers verovert Supercup bij vrouwen

Door Ronald van Dam

Sportiff Company Grasshoppers heeft de Supercup bij de vrouwen gewonnen. De regerend kampioen van Nederland was zaterdagavond in Katwijk met 76-68 te sterk voor Loon Lions. de houder van de Carla de Liefde Trofee, zoals de Basketball Cup bij vrouwen heet. Vorig jaar moest Grasshoppers de Supercup nog aan Binnenland laten.

Het nieuwe seizoen in de Women's Basketball League gaat traditioneel van start met de strijd om de Supercup. In deze op zichzelf staande wedstrijd neemt de kampioen van het afgelopen seizoen het op tegen de winnaar van de Basketball Cup (nationale beker).

Sportiff Company Grasshoppers, dat vorig seizoen voor het tweede jaar op rij landskampioen werd, moest in de eigen hal (sporthal Cleijn Duin) toezien hoe Loon Lions het eerste kwart met 18-21 naar zich toe trok. Door een driepunter van Ilse Kuijt kwam Grasshoppers halverwege het tweede kwart op een 26-23 voorsprong, reden voor Lions-coach Thijs Volmer om een time-out te nemen. Maar Grashoppers ging ondanks een driepunter van Nadine Boessaart (30-26) door en liep uit naar een 40-29 voorsprong bij rust.

Na rust vocht Loon Lions zich met een verdedigende stop en een driepunter van Kim Hartman terug tot 42-38, maar toen brak de minuut van Deborah Vos aan. Met een driepunter, een steal, weer een driepunter en assist op Sonja Kuijt bracht Vos het verschil op tien punten (48-38) en aan het einde van het derde kwart was het zelfs 59-46.

In het laatste kwart liep Grasshoppers door naar een voorsprong van negentien punten (76-57), alvorens Benthe Versteeg met twee scores er weer vijftien verschil van maakte. Kim Hartman zorgde er met een driepunter in de laatste seconde voor dat de Lions toch nog binnen de tien punten eindigden, maar bij 76-68 mocht NBB-voorzitter Francisca Ravestein de Supercup 2019 aan Grasshoppers overhandigen.