!
24 oktober 2021

Suns en Grasshoppers blijven ongeslagen in Women’s Basketball League

Door Luuk von Burg

Zowel de Den Helder Suns als de Sportiff Grasshoppers zijn ongeslagen gebleven na vijf speelrondes in de Women’s Basketball League. De regerend landskampioen won met speels gemak van het jonge Triple Threat, de vrouwen uit Katwijk moesten voor de overwinning wel aan de bak op bezoek bij Lions Basketball. De Jolly Jumpers boekten in een spannende wedstrijd hun eerste overwinning van het seizoen in eigen huis tegen BC Utrecht Cangeroes. Lekdetec.nl won in Barendrecht met relatief ruime cijfers van Startportaal Binnenland.

Lions Basketball – Sportiff Grasshoppers 72 - 82

Verdedigend had de ploeg onder leiding van Marloes van Nieuwveen het goed voor elkaar in de eerste helft. De Lions hielden de bezoekers uit Katwijk op 27 punten en gingen met een voorsprong de rust in. Hoe anders verliep het derde kwart waarin de Grasshoppers 34 punten scoorden en een achterstand ombogen tot een voorsprong. “Na de rust vielen de schoten van ons wél en werd de achterstand omgebogen in een voorsprong van twaalf punten”, zegt de plaatsvervangende coach Frans Mens. “De ploeg uit Landsmeer perste er in het vierde kwart nog een slotoffensief uit, maar we hielden het hoofd koel toen ze nog dichtbij kwamen.”

Scores Grasshoppers: Noor Driessen 14, Sonja Kuijt 11, Alissa vd Plas 11, Fleur Kuijt 11 (7 reb), Deborah Vos 10,

Scores Lions Basketball: Tanya Bröring 20, Lindsay Pengel 14, Charlotte van Kleef 12, Lies van Straaten 11.

Triple Threat – Den Helder Suns 38 – 100

Op papier een wedstrijd van David tegen Goliath. De regerend landskampioen Den Helder wist wat het te doen stond tegen het jonge talententeam uit Haarlem. “Veertig minuten lang geconcentreerd spelen was de opdracht”, zegt hoofdcoach Mario Bennes. “Dat lukte niet helemaal, maar we begonnen wel heel goed.” Met een ruststand 10 – 52 wist Bennes dat de wedstrijd gespeeld was en kon hij zijn vaste krachten rust geven en kansen geven aan jonge speelsters. Via 23 – 80 aan het eind van het derde kwart werd de eindstand bepaald op 38 – 100.

Startportaal Binnenland – Lekdetec.nl 60 – 79

De coach van de Barendrechters Joost van Rangelrooij was allesbehalve te spreken over het spel van zijn ploeg. “Het was een van de slechtste wedstrijden onder mijn leiding bij Binnenland. Er was geen beleving, geen samenspel en geen discipline. Het was simpelweg een rommeltje. We zullen de koppen bij elkaar moeten steken om volgende week beter voor de dag te komen.”
Tot aan de rust bleven de twee ongeslagen ploegen dicht bij elkaar. Na de pauze liepen de bezoekers uit Bemmel direct uit naar een voorsprong van tien punten, dat in het restant van de wedstrijd niet meer minder werd.
"Credits ook aan Lekdetec.nl die zich goed hadden voorbereid en veel fouten afdwongen", aldus Van Rangelrooij.

Jolly Jumpers – BC Utrecht Cangeroes 73 – 67

Zowel de ploeg uit Tubbergen als die uit Utrecht waren bij aanvang van de wedstrijd nog zonder overwinning. Lang gingen de twee gelijk op, maar het waren uiteindelijk de Jolly Jumpers die aan het langste eind trokken, waarmee de eerste overwinning van het seizoen werd binnengehaald.