!
2020_WBL_Binnenland_Den Heeten.jpg
8 maart 2020

Vier play-off teams in WBL nu definitief bekend

Door Ronald van Dam

Het is nu duidelijk welke vier teams dit seizoen de play-offs gaan spelen in de Women's Basketball League, de eredivisie bij de vrouwen. Door de nederlaag die Lekdetec.nl zaterdag thuis tegen 4Consult/Binnenland leed, kan de club uit Bemmel Dozy BV Den Helder niet meer achterhalen. De andere drie teams die we terug gaan zien in de play-offs zijn Sportiff Company Grasshoppers, Binnenland en Loon Lions.

Lekdetec.nl had nog een piepkleine kans om in de race te blijven, maar dan had het zaterdag thuis moeten winnen van Binnenland. Door de 55-62 nederlaag is het verschil met Dozy BV Den Helder zes punten met nog drie wedstrijden te gaan. In theorie kan Lekdetec.nl nog naast Den Helder komen, maar dan geeft het onderlinge resultaat de doorslag en dat is met 3-1 in het voordeel van de ploeg uit de kop van Noord-Holland.

Den Helder kreeg overigens afgelopen dinsdag twee punten erbij zonder daar voor te spelen. Jolly Jumpers had door ziekte bij een aantal teamleden niet voldoende speelsters om naar Den Helder af te reizen en dat resulteerde in een reglementaire 20-0 nederlaag plus twee punten in mindering.

Zaterdag ging Den Helder op bezoek bij Grasshoppers. Eerder dit seizoen was de ploeg van Mario Bennes er nog in geslaagd om de landskampioen uit te schakelen in de kwartfinale van de strijd om de Basketball Cup, maar nu werd het een betrekkelijk eenvoudige 80-57 zege voor Grasshoppers. De ploeg uit Katwijk zal de reguliere competitie op de eerste plaats afsluiten en heeft dus gedurende de hele play-offs het thuisvoordeel. Dat dankt het mede aan de doordeweekse zege op concurrent Binnenland. Afgelopen donderdag werd het in Barendrecht 66-70 voor Grasshoppers.

Binnenland weet dat het in elk geval in de halve finale thuis mag beginnen, want door de zege bij Lekdetec.nl heeft het zes punten meer dan nummer drie Loon Lions. De Lions, die zaterdag zelf uit met 61-70 bij Jolly Jumpers wonnen, kunnen in punten nog gelijk komen met Binnenland, maar de ploeg van Joost van Rangelrooy won van de drie onderlinge duels er dit seizoen drie. Binnenland is op zaterdag 28 maart ook 'gastheer' van de finale van de Basketball Cup met Den Helder als tegenstander. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Onderin deed Keyser Capital Martini Sparks de laatste plek over aan Utrecht Cangeroes door zaterdag de onderlinge confrontatie in Utrecht met 62-79 te winnen.

Gerelateerde artikelen