!
Basketbal close.jpg
27 januari 2021

Voormalig Binnenland-voorzitter Frits den Hoedt (79) overleden

De basketbalgemeenschap treurt om het overlijden van Frits den Hoedt. De voormalig voorzitter van de Barendrechtse basketbalvereniging CBV Binnenland is afgelopen donderdag op 79-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van corona.

Den Hoedt was van 1972 t/m 1998 en van 2008 t/m 2011 voorzitter van Binnenland, in totaal 29 jaar. In die tijd groeide de vereniging van 45 leden naar ruim 450 leden, waarmee Binnenland inmiddels een van de grootste basketbalverenigingen van Nederland is. Naast het voorzitterschap zette hij zich vooral in voor de jeugdleden van zijn club, als jeugdtrainer en organisator van toernooien, en was hij de drijvende kracht achter een actie voor een grotere speelhal voor Binnenland.

Organiseren zat Den Hoedt in het bloed. Hij was nauw betrokken bij de organisatie van het pre olympisch basketbaltoernooi in Rotterdam in 1988 en het wereldkampioenschap rolstoelbasketbal in 2006. Ook haalde hij meerdere basketbalinterlands naar Barendrecht.

Voor zijn grote verdiensten voor de club werd Den Hoedt tot erelid van Binnenland benoemd en kreeg hij een koninklijke onderscheiding. In 2004 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste van Rayon West van de NBB.

Frits den Hoedt wordt in besloten kring begraven,

Frits den Hoedt.jpg

Gerelateerde artikelen