!
2019_WBL_Grasshoppers_Lions_Driessen
19 december 2019

Wie tipt Molly McDowell als winnaar van de Final Four?

Door Ronald van Dam

Met de Final Four voor de deur op vrijdag 20 en zaterdag 21 december waagt Molly McDowell zich aan een voorspelling wie het mini-toernooi met de drie hoogste teams op de ranglijst van de Vrouwen Basketball League en 'gastheer' Dozy BV Den Helder op z'n naam zal schrijven. De voormalig speelster en coach van Loon Lions, assistent-bondscoach van de Orange Lions en coach bij de Orange Lions Academy denkt dat landskampioen Sportiff Company Grasshoppers de Final Four gaat winnen. Vorig seizoen ging deze prijs ook naar Grasshoppers.

2019_OrangeLionsVU20_MollyMcDowell.jpg

Allereerst vroegen we Molly elke ploeg afzonderlijk kort door te lichten

Loon Lions: "Ervaring is hun grote kracht. Ze hebben veel 'veteranen' die gewend zijn belangrijke duels te spelen. Het probleem voor Loon Lions kan het scoren zijn. Ze hebben genoeg speelsters met scorend vermogen, maar in hun laatste twee duels hebben ze maar 54 punten gemaakt. Hun 'key player' is Fieke Ligthart. Ze miste het laatste duel tegen Jolly Jumpers. Als ze fit is kan ze aanvallend goede cijfers neerzetten en het anker zijn in de verdediging."

4Consult/Binnenland: "Binnenland is er goed in inside en outside mismatches te creëren. Aanvallend zijn ze het meest gecontroleerde team van de vier en ze halen het maximale uit hun mogelijkheden. Het probleem is dat Binnenland van de laatste drie duels er twee heeft verloren en met een minder lekker gevoel aan de Final Four begint. Eline Kasius is de sleutelspeelster. Zij bezorgt elke tegenstander problemen met haar lengte, hoge skills niveau en scorend vermogen."

Dozy BV Den Helder: "De kracht van Den Helder is de mentaliteit. Nu alle geblesseerden er weer bij zijn, hebben ze een goede mix van ervaring en jeugd. Maar ze zijn niet diep en sterk genoeg in hun rotatie. Het is belangrijk dat de topspeelsters van Dozy uit de foutenproblemen blijven. Kiki Fleuren is hun troefkaart, als ze een kans willen hebben om de Final Four te winnen. Zij kan het tempo controleren en kan snelle scores op het bord zetten met haar driepunter, of anderen in stelling brengen met haar goede passing."

Sportiff Company Grasshoppers: "Voor mij is Grasshoppers favoriet om de Final Four te winnen. Ze scoren makkelijk in transitie en hun driepunter is lastig te stoppen. Iedereen op het veld kan van binnen en buiten scoren, ze zijn lastig te verdedigen. Maar als de driepunter niet valt, kunnen ze in de problemen komen. Grasshoppers heeft twee sleutelspeelsters. De eerste is Karin Kuijt met al haar ervaring. De andere is Noor Driessen die ontzettend gevaarlijk is, zowel verdedigend als aanvallend."

Vervolgens aan Molly de vraag een voorspelling te doen voor de halve finales op vrijdag en de finale op zaterdag.

Loon Lions - 4Consult/Binnenland: "Ik denk dat Loon Lions deze eerste halve finale wint. Dit wordt een serieus gevecht. Beide teams spelen op dit moment niet zo goed, maar de ervaring van de Lions gaat de doorslag geven."

Dozy BV Den Helder - Sportiff Company Grasshoppers: "Grasshoppers is aanvallend te sterk voor Den Helder. Ze zullen een run maken in de tweede helft en de wedstrijd met dubbele cijfers winnen."

De finale gaat dus volgens McDowell tussen Loon Lions en Grasshoppers. "De ervaring die de Lions langs Binnenland hielp, zal nu tegen hen werken. Ik denk dat het lastig voor Loon Lions zal zijn om twee duels kort achter elkaar te spelen. Met meer jeugd in de ploeg en het vermogen om met drives inside kansen te creëren en van buiten met de driepunter, gaat de Final Four naar Grasshoppers."

Foto's: Geert Bekker en fibabasketball.com

Gerelateerde artikelen