!
27122020 NL ZWE Orang Lions Men Franke.jpg
17 december 2020

Yannick Franke naar Poolse Champions League ploeg Lublin

Door Luuk von Burg

Gisteravond speelde hij nog voor Sluc Nancy, maar vanochtend vroeg stapte hij in het vliegtuig naar het Poolse Lublin. Orange Lion Yannick Franke verruilt de Franse club voor Start Lublin, dat uitkomt in de Champions League en de hoogste Poolse competitie. Franke tekent een contract voor de rest van het seizoen.

Bij zijn nieuwe club Start Lublin is er weinig tijd om aan te passen. Een dag na zijn aankomst staat de eerste wedstrijd al gepland en weer twee dagen later, op maandag, vertrekt de ploeg naar Rusland voor het Champions League duel met Nizhny Novgorod. Franke is er zelf nuchter over: “Het is even snel aanpassen, maar als ik dat niet had gekund, had ik het niet moeten doen.”

Franke speelde zichzelf in de kijk tijdens de afgelopen EK-kwalificatiewedstrijden. “Daarna was er wat interesse en had Lublin uiteindelijk het beste aanbod. Eigenlijk hoopte ik van de zomer al een soortgelijke club te vinden, maar toen was alles zo onzeker. SLUC Nancy is een hele goede club geweest, ik sluit niet uit dat ik daar nog een keer een comeback maak.”

In Lublin gaat de 24-jarige international samen spelen met oud Zwolle gezant Sherron Dorsey-Walker, die op dit moment topscorer is bij de Poolse ploeg.
In de Champions League staat de druk erop, want Lublin staat met drie verliespartijen onderaan in poule. In de Poolse competitie bezetten ze momenteel de vierde plaats.

“Het is allemaal erg snel gegaan”, vertelt Franke, terwijl hij zijn spullen nog aan het uitpakken is. Maar Franke kijkt erg tevreden terug naar zijn halve seizoen bij de Franse club. “Het was een hele fijne organisatie. Ook nadat ik het aanbod kreeg bleven de gesprekken goed. We zijn professioneel en met een goed gevoel uit elkaar gegaan”, zegt Franke over de overstap.

Gerelateerde artikelen