!
Rolstoeldames-selectie-Paralympics
31 augustus 2024

Sterke tweede helft tilt rolstoelbasketbalsters voorbij de Verenigde Staten

Ook de rolstoelvrouwen speelden vandaag tegen de Verenigde Staten. In tegenstelling tot de mannen wisten de vrouwen wel raad met de US of A. Met een enorm sterke tweede helft liet het team geen twijfel bestaan over wie er de punten verdiende: 69-56.

Na een paar minuten was al duidelijk dat Nederland geen moment mocht verslappen tegen deze tegenstander. Na een paar minuten stond het 4-10 voor de VS, maar verschillende scores van Mariska Baijer en een schotje van Bo Kramer trok Nederland weer in de wedstrijd. De game bleef lang gelijk opgaan (32-28 voor Nederland bij rust), maar toen: de magie van de tweede helft.

Een stortvloed van scores van met name – opnieuw - Beijer zorgde snel voor een voorsprong van 10-plus punten. Dit 18-12 kwart, en 19-16 in het vierde, zorgde ervoor dat Nederland de wedstrijd vastgreep en nooit meer losliet.

Aan het eind van de rit had Mariska Beijer 34 punten en Bo Kramer 20. Alle speelsters maakten ten minste een paar minuten voor coach Gertjan van der Linden.

Morgen volgt een rustdag voor de vrouwen. Op maandag 2 september speelt het team weer, dan om 21.30 uur tegen Duitsland. Duitsland speelde tot nu toe één wedstrijd, tegen Amerika, en verloor die.

Een reactie vanuit Parijs volgt nog bij dit artikel.