!
NedMon-MU18-jul24
28 juli 2024

Mannen U18 weer op koers na winst tegen Montenegro

De mannen onder 18 jaar van Orange Lions hebben het overleven van de poulefase op het EK in de B-divisie, weer volledig in eigen hand. Na een zege op Montenegro (82-71) heeft de ploeg een prima uitgangspositie om eerste of tweede te worden in de poule.

Boxscore

Eergisteren verloor het team nog, onnodig, van Slowakije. Vandaag straalden de Lions uit dat dit eigenlijk al een do-or-die wedstrijd was. In de tweede helft, na een 34-38 achterstand bij rust, had Nederland overduidelijk het betere van het spel.

Tycho Zwijnenburg (14 pts, 7 reb) en Jules Deijkers (12 pts, 6 reb) eindigden als topscorer, net voor Jairo van den Berg met 11 en 7. Nederland schoot een aardige 46 procent van z’n fieldgoals raak en dwong af dat Montenegro maar 37.5 procent raak gooide.

Alle 12 op de sheet

“Deze was belangrijk voor ons”, aldus coach Matthew Otten na de wedstrijd. “We moesten in onze comfort zone komen, doen wat we kunnen doen.” Volgens Otten was deze wedstrijd een kwestie van ‘terug achter het stuur kruipen’: “We controleerden de wedstrijd in elk facet van het spel.”

Otten complimenteert zijn big guys en met name Kiron Issidorides. Qua stats (7 minuten, 0 punten) sprong Kiron niet uit de boxscore, maar: “In die gelimiteerde minuten vertraagde hij ze echt.” Ook de andere grote jongens deden wat dat betreft hun taak. “Sowieso: alle 12 jongens staan op de sheet. Dat maakt een coach blij. Vanaf nu is elke wedstrijd een kampioenschapswedstrijd voor ons. We moeten ons niet te veel op de stand focussen en dan hebben we nog steeds kans op onze groep.”

Dinsdag om 18.30 uur spelen de jongens tegen Roemenië. De livestream vind je hier. Reden om te kijken? Nederland speelt als het op dreef is snel, spectaculair basketball. Check deze dish & dunk van Troy Coenradie en Yannick Pinas!