!
17 september 2019

Nieuw seizoen barst los met strijd om Supercup

Door Ronald van Dam

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dat gaat in de Dutch Basketball League en de Women's Basketball League traditioneel van start met de strijd om de Supercup. In deze op zichzelf staande wedstrijd neemt de kampioen van het afgelopen seizoen het op tegen de winnaar van de Basketball Cup (nationale beker).

De vrouwen zijn zaterdag 21 september a.s. als eerste aan de beurt. In de strijd om de Supercup speelt Sportiff Company Grasshoppers, dat vorig seizoen onder de naam Solar-systemen Grasshoppers voor het tweede jaar op rij kampioen werd, in eigen hal (sporthal Cleijn Duin) tegen bekerwinnaar Loon Lions. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Op zondag 22 september gaat de strijd om de Supercup bij de mannen tussen Landstede Hammers, dat afgelopen seizoen voor de eerste keer in de clubgeschiedenis het landskampioenschap op het hoogste niveau bij de mannen veroverde, en Zorg en Zekerheid Leiden dat in Zwolle de Basketball Cup won ten koste van datzelfde Landstede. Het duel begint om 13.30 uur en wordt live door de NOS uitgezonden.