!
2223 WBL POG1 DHS BAL Fleuren
4 april 2023

Den Helder Suns en Triple Threat op een 1-0 voorsprong in play-offs van WBL

Den Helder Suns en Triple Threat hebben een 1-0 voorsprong genomen in de play-offs van de Women's Basketball League. De regerend landskampioen en bekerhouder was dinsdagavond in de eerste wedstrijd van de kwartfinales (best-of-three) met 74-51 te sterk voor Basketbal Academie Limburg. De wedstrijd tussen Triple Threat en TopKip Lions kende een spannend scoreverloop. Het werd 73-70 voor de club uit Haarlem.

Vanavond (woensdag 5 april) gaan de play-offs verder met de wedstrijden Sportiff Grasshoppers - Lekdetec.nl en Jolly Jumpers - Startportaal Binnenland.

Den Helder Suns (1) - Basketbal Academie Limburg (8) 74-51

De Suns hadden een redelijke start en liepen na twee snelle Limburgse scores uit naar een 18-6 voorsprong aan het einde van het eerste kwart. Beide teams wisselden in het tweede kwart de scores af, waardoor Den Helder niet verder weg wist te lopen en er bij de rust een verschil van tien punten op het scorebord stond: 35-25.

Het derde kwart bleven Den Helder en BAL rommelig basketball spelen, met aan beide kanten de nodige turnovers. In de laatste seconde van het derde kwart werd nog een fout gemaakt op een driepuntspoging van Kelsi Lidge. De Amerikaanse in Noord-Hollandse dienst benutte alle drie de vrije worpen en zorgde voor een comfortabele voorsprong van 58-40. Den Helder voegde daar in het laatste kwart nog vijf punten aan toe en won uiteindelijk met 74-51.

Lidge was met 20 punten, 12 rebounds (7 aanvallend) en 5 steals topscorer bij de Suns. Haar landgenote Alex LaPorta was dat met 14 punten, 7 rebounds en 3 steals bij BAL.

Zaterdag staat om 20.00 uur de tweede wedstrijd op het programma in Weert.

2223 Basketball Cup DHS TL Van Kampen

Triple Threat (3) - TopKip Lions (6) 73-70

In de halve finale van de Basketball Cup had TopKip Lions nog van Triple Threat gewonnen, maar dat lukte nu niet. De ploeg van Chris van Kampen (foto) ging niet goed van start en zag de thuisclub uitlopen naar 26-15, waarbij de vaardige dribbelaars van Triple Threat de defensie van Lions soms eenvoudig voorbij liepen. Maar in het tweede kwart kroop de club uit Landsmeer langzaam maar zeker dichterbij. Epiphany Etienne zette Lions voor het eerst op voorsprong, maar bij rust was het weer Triple Threat dat met 44-42 leidde.

De tweede helft stond bol van de spanning. Claire Hirman bezorgde met een driepunter en een drive de Lions weer een kleine voorsprong (48-51), maar bij 55-59 na een driepunter van Myrthe den Heeten verzuimde de bezoekende ploeg om door te pakken. Omdat op beslissende de vrije worpen er bij Lions ook niet in gingen, bleef de zege in Haarlem.

Hirman was 18 punten topscorer bij Lions, dat zaterdag 8 april a.s. nu thuis (19.30 uur) moet winnen om er een derde wedstrijd uit te slepen.

Foto Den Helder Suns: Jeffrey Lewakabessy