!
2223 WBL DHS BIN Van Veen Guijt
14 maart 2023

Den Helder Suns voor derde maal op rij te sterk voor Startportaal Binnenland

Voor de derde keer in korte tijd heeft Den Helder Suns van Startportaal Binnenland gewonnen. Nadat Den Helder eerst in de halve finale van de Basketball Cup met 84-67 de bovenliggende partij was, won de regerend kampioen daarna tweemaal op rij in de Elite A ook van Binnenland. Afgelopen vrijdag werd het afgetekend 80-51, dinsdag wonnen de Suns met 73-55.

Den Helder Suns - Startportaal Binnenland 73-55 (Elite A)

Den Helder en Binnenland begonnen gefocust aan de wedstrijd. Na vijf minuten was er nog geen 'licht' tussen beide teams (8-6), maar vervolgens scherpte de thuisploeg de verdediging aan en trokken Kelsi Lidge en Kiki Fleuren aanvallend de kar voor de Suns, resulterend in een 21-16 voorsprong na het eerste kwart. Door nog beter te verdedigen maakte Den Helder het Binnenland steeds moeilijker. De voorsprong groeide daardoor naar 44-25 bij rust en bij 65-39 in het derde kwart was het grootste verschil bereikt. In het rommelige vierde kwart haalde Binnenland nog wel wat van de de achterstand af, maar spannend werd het niet meer.

Kiki Fleuren was met 17 punten en 4 op 6 driepunters topscorer bij de Suns. Binnenland kon weer beschikken over Marlou de Kleijn. Zij was goed voor 18 punten, maar dat was onvoldoende om Den Helder te verslaan.