!
30 januari 2020

Halve finalisten Carla de Liefde Trofee bekend

Door Luuk von Burg

De laatste vier kanshebbers voor de Carla de Liefde Trofee 2020 zijn bekend. Op dinsdagavond rekende Lekdetec al af met BCU Cangeroes. Een dag later drongen ook de Jolly Jumpers, 4Consult / Binnenland en Dozy BV Den Helder door tot de halve finales.

BCU Cangeroes houdt lang stand
In Utrecht kreeg de Bemmelse formatie de plek bij de laatste vier dinsdagavond niet cadeau. De Cangeroes namen in de eerste helft brutaal de leiding. Maar na een reeks driepunters was het Lekdetec dat met een voorsprong de rust inging. In de tweede helft wisten de bezoekers een gaatje te slaan, die voor de Utrechters niet meer te dichten bleek.

Jolly Jumpers ijskoud in slotfase
Keijser Capital Martini Sparks reisden op woensdagavond af naar Tubbergen voor de bekerwedstrijd tegen de Jolly Jumpers. De twee ploegen geven elkaar gedurende de hele wedstrijd geen enkele kans om uit te lopen. In de laatste vijf minuten lukten het de gastvrouwen om met een aantal loepzuivere driepunters de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken.

Kasius en De Kleijn domineren voor Binnenland

De vrouwen van 4Consult / Binnenland zetten in het eerste kwart direct de toon in Landsmeer woensdagavond. De vanaf de start ontketenden Marlou de Kleijn en Eline Kasius zijn de enigen die scoren in het eerste kwart aan Barendrechtse zijde, maar gaven hun ploeg daarmee wel een 10 - 25 voorsprong. Na rust denken de Loon Lions nog even terug te kunnen komen in de wedstrijd, maar dan nemen De Kleijn en Kassius de touwtjes weer in handen en brengen de Barendrechters naar een veilige voorsprong. Eindstand: 58-72

Dozy BV Den Helder wint nipt
In Katwijk kwam Dozy BV Den Helder woensdagavond op bezoek bij de Sportiff Company Grasshoppers. Na een enerverende bekerstrijd waren het de bezoekers die uiteindelijk aan het langste eind trokken. Met nog 6,3 seconden te gaan hoopten de Katwijkers een achterstand van vier punten nog goed te kunnen maken. Hier slaagden de Grasshoppers niet in, waarmee de Heldenaren zich plaatsten voor de halve finale van de beker.

In de halve finales van de Carla de Liefde trofee staan de Jolly Jumpers tegenover Dozy BV Den Helder en neemt 4Consult / Binnenland het op tegen Lekdetec. Die duels worden 26 februari gespeeld.