!
DijkstraJokic-Jul24
6 juli 2024

Servië opnieuw te sterk voor Orange Lions

De mannen van Orange Lions verloren vandaag ook hun tweede oefenwedstrijd tegen Servië. Na een mokerslag in het derde kwart lieten de Serven er geen twijfel over bestaan dat ze toch echt nog een maatje te groot zijn voor ons nationale team: 95-61.

Net als gisteren zijn er geen (bewegende) beelden beschikbaar van de wedstrijd: de Serven willen niets prijsgeven van hun set plays en verdedigende opties. De boxscore laat een brutaal eerste kwart zien waarin Nederland de voorsprong pakte: 17-21.

Dat schudde de Serven wakker. Via 31-16 in het tweede was het al 48-37 bij rust. In het derde kwart klapte de gastheer er nog eens 30-13 kwart overheen en was de wedstrijd gespeeld.

Keye van der Vuurst de Vries had 13 punten (opnieuw 4 drietjes) en 6 assists voor Nederland, maar leverde de bal ook 7 keer in. Knap: jonge guard Dwayne Aristode eindigde óók met 13 punten. Vanja Marinkovic eindigde de wedstrijd als topscorer met 21 punten.