!
VU20-Finaleeee-juli2024
13 juli 2024

VU20 naar finale - en promoveert naar A-Poule!

De Vrouwen Onder 20 gaan naar de finale van het EK in de B-Divisie! Na winst tegen Tsjechië (85-71) wacht niet alleen de strijd om goud - het team is al zeker van promotie naar de A-Poule

Tsjechië begon sterk aan de wedstrijd en leidde bij rust met 48-34. Een enorm dominant derde kwart zag Nederland terugkomen (59-54 Nederland) en in het vierde ging Nederland erop en erover.

Jasmijn Olsem scoorde 17 punten voor Nederland, Phoenix Stotijn 16. Ook Keona Douwstra (14 pts), Iris Vennema (13 pts) en Jaleesa Molina (11 pts) kwamen in dubbele cijfers. Olsem en Vennema noteerden met 11 en 10 rebounds bovendien een double-double.

Coach Bart Sengers zag in dat derde kwart een andere ploeg. "We gingen eindelijk doen wat we moesten doen en afgesproken hadden", aldus de oefenmeester, die zegt vast te houden aan zijn gameplan. "Net als tegen Groot-Brittannië. We gaan niet ineens wat anders doen, maar juist volhouden wat we moeten doen. Dan zie je dat we aardig kunnen basketballen." Met gevoel voor enige show haalt hij tot slot de grote Kobe Bryant aan.

"The job is not done."

Die 'job' is de finale, morgen. Tegenstander is op moment van schrijven nog onbekend.