!
TopKipLions-TripleThreaT-mrt24
18 maart 2024

RECAP WEEK 7 WBL ELITE A – Derde kwarten blijken doorslaggevend

Week 7 in de Womens Basketball League verliep opnieuw zoals je dat van tevoren zou verwachten. Sportiff Grasshoppers won zijn wedstrijd relatief eenvoudig van Startportaal Binnenland en TopKip Lions knokte zich, ondanks een slechte eerste helft, voorbij Triple ThreaT.

Startportaal Binnenland - Sportiff Grasshoppers: 62-84

Boxscore

Het begint een wekelijks ritueel te worden: Sportiff Grasshoppers staat het 20 minuten lang toe dat een tegenstander kan dromen van een stunt, en gebruikt het derde kwart om die dromen aan diggelen te schieten.

Dit was ook het recept van de wedstrijd tegen Startportaal Binnenland. Bij rust stond het 39-42 (voor Grasshoppers) en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Tien minuten en een 26-9 run later was de wedstrijd gespeeld.

Sportiff Grasshoppers toonde zich in de wedstrijd letterlijk een negenkoppig monster. Iedereen die méér dan 6 minuten speelde (9 speelsters) had 7 of méér punten. Niemand scoorde méér dan Ilse Kuijt’s 15 punten. Hoe stop je een team dat scorende productie krijgt van elke positie, aan maar 8 turnovers in een wedstrijd gooit? Dat is de vraag waar de andere teams zich de komende weken over moeten buigen.

Topscorers Sportiff Grasshoppers: Ilse Kuijt 15 punten, 6 rebounds, 5 assists. Karin Kuijt, terug van een blessure: 11 punten in 18 minuten.
Topscorers Startportaal Binnenland: Eline Kasius 14 punten, 8 rebounds. Kelsi Lidge 11 punten, 9 rebounds. Marlou de Kleijn 11 punten, 5 assists.

Triple ThreaT – TopKip Lions: 71-81

Boxscore

Ook nummer twee van de competitie TopKip Lions (foto, via TopKip Lions) gebruikte een sterk derde kwart om de wedstrijd om te buigen en uiteindelijk relatief eenvoudig van het Haarlemse Triple ThreaT te winnen.

De Lions (uit Landsmeer) kregen enorme productie van grote speelsters Richelle van der Keijl en Charlotte van Kleef. Van der Keijl scoorde 20 punten en greep maar liefst 17 rebounds. Ook Van Kleef had een sterke double double met 17 en 10. Lindsay Pengel scoorde ook nog 16 punten voor de Lions.

De statistieken spreken van een wedstrijd waarin TopKip simpelweg efficiënter was: de vrouwen raakten 43 procent van hun fieldgoals tegenover 31 voor Triple ThreaT. TopKip Lions won de wedstrijd zoals gezegd in het derde kwart. Bij rust stonden de bezoekers nog met 42-30 achter, maar een 29-8 kwart boog dat om in 50-59. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Voor Triple ThreaT had Keona Douwstra met 11 en 11 ook een mooie double double. Quinta van Schijndel had met 20 punten de sterkste aanvallende statistieken voor het thuisteam.

Programma

Zaterdag 23 maart
18.30 uur: Startportaal Binnenland – Triple ThreaT
19.00 uur: Sportiff Grasshoppers – TopKip Lions (finale van de beker in Almere – tickets koop je hier)