RECAP WEEK 7 WBL ELITE B - Den Helder pakt de poule

Het reguliere seizoen is eigenlijk in de boeken voor Den Helder Suns. Na winst tegen Zorg en Zekerheid Leiden slaat de ploeg een gat van 10 punten met die club en zijn de Suns dus niet meer te achterhalen. Dat, en winst voor QSTA United, in week 7 van de Elite B-poule in de WBL.

Zorg en Zekerheid Leiden – Den Helder Suns: 51-70

Boxscore

(Archieffoto van een eerdere ontmoeting) De wedstrijd was, na het eerste kwart, nooit echt spannend. Na Q1 leidde Den Helder al met 13-17. Het tweede kwart (5-16) sloeg een gat dat Zorg en Zekerheid Leiden simpelweg niet kon dichten.

Voor Den Helder was het een wedstrijd waarin de ploeg zijn veelzijdigheid liet zien. In het eerste kwart waren het Amber Lewakabessy, Lotte Toornstra en Brooke Bigott die de zaak op gang brachten. “Maar in het tweede kwart waren het onder andere twee drietjes van Mecx van Lingen die ons in het zadel hielpen”, aldus Mario Bennes, coach bij Den Helder.

Bennes vond de start van het derde kwart ‘rommelig’. “Hierdoor kon Leiden iets terugkomen. Maar dichterbij dan 51-61 kwam de ploeg niet meer. Naast de genoemde namen had ook Shelaney Kopra belangrijke afstandschoten voor Den Helder. “De scores waren mooi verdeeld”, blikt Bennes tevreden terug.

In het begin van het 3e kwart speelde Den Helder rommelig waardoor Leiden iets van de achterstand kon inlopen. Stand na 3e kwart was 33-47

Het 4e kwart begon gelijkwaardig. Bij Den Helder hadden zowel Noa Lewakabessy als Shelaney Kopra belangrijke 3-punters om de voorsprong vast te houden terwijl Milou Vennema mooie scores wist te maken uit de gespeelde aanvallen.

Topscorers Den Helder Suns: Brooke Bigott 16 punten, 6 rebounds, 3 steals. Lotte Toornstra 13 punten, 9 rebounds, 5 assists. Milou Vennema 11 punten, 4 rebounds, 5 assists.
Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Kim Schrama en Evi Dekker beiden 11 punten.

Basketbal Academie Limburg – QSTA United: 50-81

Boxscore

Vier van de vijf teams in de Elite B plaatsen zich voor de play offs, aan het einde van het jaar. Met deze overwinning neemt QSTA een kleine afstand van hekkensluit BAL, in wat dus een doorslaggevende wedstrijd kan blijken.

Deze pot was 20 minuten lang spannend. Bij rust was het nog 36-30 voor United. Toen nam QSTA een pagina uit Grasshoppers’ boekje en gebruikte de ploeg het derde kwart om de wedstrijd op slot te gooien (22-7, dus het gat werd 21 punten).

Ilse Waanders scoorde twee drietjes, dat kwart, en QSTA kreeg 6 fieldgoals in de bucket. Rinske Scholten werd met 23 punten topscorer voor QSTA. Ook Lisanne de Jonge (20 punten, 12 rebounds) had een mooie pot voor United. Bij BAL werd Floor Bohré met 15 punten topscorer.