!
7 september 2019

Orange Lions spelen na verlies tegen Polen voor zevende plek

Door Ronald van Dam

De Orange Lions spelen bij het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal in het Poolse Walbrzych verder voor de zevende plek. Een dag nadat Nederland werd uitgeschakeld voor de halve finales en daardoor de Paralympische droom uiteenspatte, verloor de ploeg van bondscoach Cees van Rootselaar opnieuw. Gastland Polen was met 73-67 te sterk voor de Lions. Twee jaar geleden werd Nederland nog vierde bij het EK.

KWARTSTANDEN: 12-14; 23-19; 23-18; 15-16.

Game flow
Het eerste kwart was voor Nederland, de tweede periode ging naar de Polen die bij rust met 35-33 voor stonden. Nederland nam na vier minuten spelen in het derde kwart weer de leiding met 39-41, maar vervolgens plaatste Polen een 16-4 run en bouwde zo een 55-45 voorsprong op. De Lions vochten nog wel terug, zelfs toen ze met veertien punten achter kwamen in het laatste kwart (72-58). De laatste drie minuten scoorde Polen nog maar één punt, maar winnen deed Nederland niet meer.

Top performers
Robin Poggenwisch 17 punten (7/13), 15 rebounds en 7 assists; Mustafa Korkmaz 10 punten en 8 assists; Gijs Even 12 punten.

Opvallend
Polen had het betere schotpercentage (55 tegen 45), maar Nederland was de ploeg die 22 punten op de fastbreak scoorde.

Cees van Rootselaar (bondscoach): 'Polen was te goed vandaag'
"De ploeg heeft hard gevochten, maar Polen was te goed vandaag. We hebben veel press gespeeld, alleen werkte die niet altijd. Het team is wel blijven knokken, maar we misten makkelijke schoten, waardoor we niet dichterbij konden komen."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland - Frankrijk (zondag 8 september, 10.00 uur)