!
VU16-NedLux-Aug24
17 augustus 2024

Meisjes onder 16 domineren tweede game tegen Luxemburg

Wát een manier om de rug te rechten! De meisjes onder 16 jaar van Orange Lions herpakten zich gisteren door enorm overtuigend van Luxemburg te winnen: 83-39. Het team ligt daarmee weer op koers om de kwartfinales van het EK in de B-divisie te halen.

Boxscore

Mia-Elle Lieverst was opnieuw topscorer voor het team met 16 punten. Ook Adriana Rijnen en Ilvy Fahner (beiden 11 pts) kwamen in dubbele cijfers. Op een enkeling na kwam iedereen aan scoren toe en alle speelsters klokten ten minste (bijna) 10 minuten.

“We hadden behoorlijk wat opknapwerk te doen”, blikt coach Chris Stomp terug op de game. Hij was na de eerste wedstrijd (nipt verlies tegen Oostenrijk) kritisch op de ploeg, die volgens hem te weinig initiatief nam en minder slim speelde dan de tegenstander. “Maar we hebben twee goede videosessies gehad.”

Omgeslagen sfeer

Focus tegen de Luxemburgers ging naar de verdediging – voor de aanval had de coach bijna geen oog. “Dan is het een voordeel dat Luxemburg niet het sterkste team uit de competitie is.” De ploeg liet in de laatste minuten een half court defense zien waar de hele coaching staff tevreden mee was, aldus Stomp.

Maar belangrijker: de sfeer in de groep veranderde gedurende de wedstrijd. “Die is weer omgeslagen naar ‘positief’. Dat zorgt ervoor dat we de volgende wedstrijd, en dat is echt een must win, vol energie aangaan!”

Vandaag (zaterdag 17 augustus) spelen de meiden om 13.00 uur tegen Tsjechië. Dat won zijn eerste wedstrijd met 84-37 van Luxemburg. Bijna dezelfde cijfers dus – het belooft een spannende game te worden. Livestream vind je hier.