!
VU16-NedTsj-aug24
20 augustus 2024

VU16 vanmiddag opnieuw in actie – negende plaats hoogst haalbare

Als de meisjes onder 16 jaar (en hun coaching staff) over een tijdje terugkijken op het EK van 2024, zullen ze balen van de verloren opener tegen Oostenrijk. Hierdoor kunnen de meiden, ook na de wedstrijd van vanmiddag tegen Bulgarije, maximaal derde worden in de poule en dus mist het team de kwartfinales.

Een paar dagen geleden verloor het team namelijk opnieuw, ditmaal van Tsjechië. De Tsjechen waren met name in de tweede helft veel te sterk voor Oranje en wonnen met 61-35.

Boxscore

“We stortten in de tweede helft volledig in”, aldus coach Chris Stomp na die wedstrijd. Hij zag dat zijn team in de eerste helft de gemaakte afspraken prima nakwam. “We ontmantelden hun press, speelden goed samen en speelde goede defense. Maar in de tweede helft gaven we niet thuis.”

Aanvallend kon Nederland toen geen druk meer zetten en wist niet met de switching verdediging van Tsjechië om te gaan. Na 27 gelijk bij rust scoorde Nederland dus nog maar 8 punten in de tweede helft. Dat Mia-Elle Lieverst met 14 punten topscorer werd is dus heel relatief: ook zij had voor dat aantal veel schoten (23) nodig.

Na twee dagen herstel wacht vanmiddag (dinsdag 20 augustus) Bulgarije. De twee teams gaan onderling bepalen wie er derde wordt in de poule en dus om de negende plaats mag strijden – het hoogst haalbare voor ploegen die de kwartfinales missen. De wedstrijd begint om 15.30 uur. Livestream vind je hier.